Мертезакер е убеден, че отново ще бъде важен за Арсенал


Н. Гавазов

Мертезакер е убеден, че отново ще бъде важен за Арсенал

Капитанът на Арсенал Пер Мертезакер е убеден, че тежката травма на коляното няма да сложи край на кариерата му в клуба и той отново ще бъде важен играч за отбора на Арсен Венгер. Напомняме, че 32-годишният немец получи увреждане в приятелската среща с Ланс в края на юли. Ако се вярва на прогнозите на докторите, Пер ще се завърне в строя едва в началото на следващата година.

Травмата не попречи на Мертезакер да получи капитанската лента, но накара Венгер да излезе на трансферния прозорец и да подпише с Шкодран Мустафи, който отлично замени Пер и образува отлична връзка с Лоран Кошчелни в центъра на отбраната на "артилеристите".

Мертезакер разбира, че ще му е много трудно да се върне в състава с оглед на играта на Мустафи, но немският ветеран е убеден, че все още може да докаже своята важност, макар и да не е съвсем уверен в продължаване на изтичащия договор.

"Вече мога да увелича натоварването без да изпитвам болка. Вярвам, че отново мога да достигна нивото, когато отново ще бъде важен играч за отбора. Имам усещането, че това не е краят. Бъдещето ми зависи от това, как ще се завърна след тази травма. Ориентирам се към перспективите за мен и моето семейство и мисля, че от януари аз ще започна активно да се стремя към тях. Също така това е време, когато можеш да разгледаш и други предложения, особено на фона на изтичащ договор", заяви Мертезакер.

 

  Сподели
100