Клоп не иска торта за годишнината си на Анфийлд


Н. Гавазов

Клоп не иска торта за годишнината си на Анфийлд

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че няма нужда от празнична торта по случай своята първа годишнина на "Анфийлд". В събота се навършва една година от пристигането на немеца в мърсисайдския клуб. За това време Юрген наложи ярък атакуващ стил на игра и висока преса, което радва феновете. Освен това Ливърпул намали дистанцията от върха на две точки, с което потвърди статута си на един от фаворитите за титлата във Висшата лига.

Всичко това обаче не е повод за Клоп да празнува.

"Честно казано, аз нямам време, а и не съм в настроение. Годината измина, остарях с една година, но всичко останало е добре. Не е идеално, но е добре. На това се надявах, за това говорихме", заяви Клоп.

"Можем да говорим по подобен начин след изминалата година. Отначало хората се съмняваха, около мен имаше някои сплетни. Хората казваха: "Разбира се, той бе добър треньор в Дортмунд, но тук немски треньор няма да успее. Сега в това отношение е по-добре", каза още немецът.

"Надявам се да остана задълго тук, а това означава, че трябва да използваме цялата информация, която е натрупана до момента и с нейна помощ да се учим. Такъв е животът - трупаш опит, учиш се и се готвиш за следващото изпитание. На 8 октомври се навършва една година, така ли? Обещавам ви, че няма да празнувам! Надявам се, че никой няма да ми донесе торта", завършва Клоп.

 

  Сподели
87