Иуоби два пъти е можел да си тръгне от Арсенал


Н. Гавазов

Иуоби два пъти е можел да си тръгне от Арсенал

Изгряващата звезда на Арсенал Алекс Иуоби разказа, че два пъти е бил близо до това да напусне клуба. Нигериецът се присъедини към академията на лондончани на деветгодишна възраст, а през октомври 2015 година дебютира за първия състав на "артилеристите". 20-годишният футболист признава, че не всичко е било гладко в началото.

"От мен почти се отказаха когато бях на 14, а след това и на 16. А моята цел бе просто да заслужа постоянен договор. Особено на 14 чувствах, че съм много близо да напусна клуба. Изпитвах стрес, тъй като трябваше да балансирам между училището и това да получа договор в Арсенал. Бе трудно", заяви Иуоби.

"Обикновено към декември се разбира кой остава, но аз продължавах да се намирам в неведение. Те решиха да ме следят до март, а след това до април. За щастие, показах достатъчно неща", каза още нигериецът.

"На 16 също можех да си тръгна, но винаги съм чувствал Арсенал като свой дом и съм искал да бъда тук. Когато бях на 16 години тук имаше много мои добри футболисти на моята възраст, имаше млади играчи, които вече играеха за националните отбори и на мен ми бе трудно да се проявя. Все още не бях готов. Но сега се чувствам щастлив, че продължавам да получавам шансове", каза още Иуоби.

 

  Сподели
137