Клоп: Ливърпул вече не е клуб, който продава


Н. Гавазов

Клоп: Ливърпул вече не е клуб, който продава

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е убеден, че в скоро време клубът ще се избави от епитета "продаващ". Публикуваното наскоро изследване показа, че за последните шест години мърсисайдци са продали играчи на стойност 379 милиона паунда, което е повече от всеки друг клуб в Европа. Този период включва продажбите на Фернандо Торес, Луис Суарес и Рахим Стърлинг.

Клоп е убеден, че времето на разпродажба на своите звезди е останало назад.

"Това говори много. Показва, че клубът се променя и не е така успешен, както всеки иска. Ти си принуден да направиш промени и всеки се намира под натиск", заяви Клоп.

"Нашият последен трансферен прозорец бе достатъчно активен, но аз не искам така да бъде и за в бъдеще. Ако наистина вярваш в играча, то не бива да отпускаш ръце след една година. Имаш време за постигане на успехи. Важното е да се постигне стабилност. Успешните отбори не се менят често. Няма нужда да се прави от Ливърпул продаващ клуб. Никой не ми звъни и не ми казва: "Давай, продавай, нуждаем се от пари", каза още немецът.

"Важното е да се определи правилният състав. Обикновено не съм толкова активен през трансферния прозорец, но такава е ситуацията. Имаме достатъчно голям състав, но се искаха някои изменения. Купихме играчите, които искахме. Няма да ни се налага да купуваме още шест през следващата година. Ние вярваме в своя състав. Понякога промените водят до по-добро. Не всеки бе на 100% радостен за парите, които заработихме през последните години, но това вече не е важно", добави Клоп.

 

  Сподели
94