Гигс може да оглави Суонзи


Н. Гавазов

Гигс може да оглави Суонзи

Уелската легенда на Манчестър Юнайтед Райън Гигс може да замени Франческо Гуидолин на поста мениджър на Суонзи. Според източника на информацията, президентът на "лебедите" Хю Дженкинс се е опитал да осъществи контакт с Гигс преди мача с Манчестър Сити в Купата на Лигата, който завърши с поражение за Суонзи 2:1.

Но американските бизнесмени Стив Каплан и Джейсъм Левин, които неотдавна станаха акционери в клуба от "Либърти", се възпротивили на тази инициатива и са убедили Дженкинс да не прави толкова прибързани крачки.

Въпреки това, уволнението на Гуидолин е неизбежно. Въпросът се състои само в това, кога ще се случи то. Предполага се, че ще е до международната пауза, свързана с мачовете на националните отбори, което означава, че италианският специалист има най-много още два двубоя начело на Суонзи.

Намерението на Суонзи да се сбогува с Франческо е обусловено не само от лошите резултати, но и методите на работа на мениджъра.

Съвсем скоро Каплан и Левин могат да останат без аргументи срещу мениджърската смяна и в такъв случай Гигс, който има подкрепата на Дженкинсън, ще бъде фаворит за поста мениджър на Суонзи.

 

  Сподели
32