Карагър: Погба игра уличен футбол


Н. Гавазов

Карагър: Погба игра уличен футбол

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър подложи на критика играта на Пол Погба в градското дерби с Манчестър Сити, което "червените дяволи" загубиха с 2:1.

"През първите 40 минути бяхме свидетели на едно от най-недисциплинираните представяния на полузащитника, което можем да си представим. Погба игра като на улицата - действаше където му дойде на ума и правеше всичко, което си искаше. Никога преди нямаше да предположа, че ще кажа това, но ми бе жал за Маруан Фелайни. Погба остави на Маруан двоен обем работа и освен това остави много пространства за съперника", заяви Карагър.

"Задачата му се състоеше в това да сформира дует с полузащитниците, за да може да се противопоставят на Давид Силва и на Кевин Де Брюйне. Или той неправилно интерпретира тази роля, или Моуриньо неправилно му постави задачите. Не съм убеден, че може да се построи отбор около един играч, но щом харчиш толкова пари за един футболист, тогава трябва да помислиш и как правилно да го използваш", каза още експертът.

"Спомнете си пребиваването му в Ювентус, където играеше или като ляв полузащитник в схема на ромб, или на аналогичната позиция, но вече при схема 3-5-2. Андреа Пирло и Клаудио Маркизио го пазеха, защото знаеха, че Погба е ужасен при игра без топка", завърши Карагър.

 

  Сподели
87