Сити спечели дербито на Манчестър


FUTBOL-TV

Сити спечели дербито на Манчестър

Манчестър Сити записа победа с 2:1 при визитата си на Манчестър Юнайтед в дербито на кръга във Висшата лига. Кевин де Бройне откри резултата в 15-ата минута. Клаудио Браво прати топката в половината на Юнайтед, а Иеанашо свали с глава към Де Бройне, който премина покрай Блинд и се озова очи в очи с Де Хеа. Белгиецът стреля хладнокръвно в левия ъгъл за 0:1.

В 36-ата минута селекцията на Пеп Гуардиола удвои аванса си. Де Бройне стреля от малък ъгъл, топката срещна далечната греда и се върна в краката на останалия сам Келеши Иеанашо, който веднага прати кълбото в мрежата. Интересното бе, че играчите на Сити не се зарадваха веднага, а всички погледи бяха насочени към главния съдия. Марк Клатънбърг правилно зачете попадението - 0:2.

През това първо полувреме рядко някоя топка достигаше до Златан Ибрахимович, но все пак точно преди почивката шведът се възползва от една от малкото си ситуации. Рууни центрира от свободен удар в половината на Сити, а груба грешка на Клаудио Браво, който се извиси над всички и изпусна топката, даде възможност за Ибра, който моментално се разписа със страхотен удар - 1:2. В добавеното време на първата част пред Златан се откри нова възможност, но този път ударът му попадна в ръцете на Браво.

В 56-ата минута Браво бе близо до това да провали отбора си за втори път. Той опита да играе с крака в наказателното поле, но топката му избяга и той бе принуден да се хвърли в краката на Рууни. Последваха претенции за дузпа, но реферът прецени, че вратарят е играл с топката. 60 секунди след това топката удари лакътя на Отаменди и "червените дяволи" имаха нови претенции за дузпа, но отново те не бяха уважени. В 69-ата минута съдията отмени гол на Юнайтед след удар на Рашфорд и рикошет в краката на Ибрахимович.

Малко по-късно удар на Де Борйне срещна страничната греда, като след това кълбото се разходи успоредно на голлинията, но така и не влезе във вратата. До края на мача до нов гол така и не се стигна и така радостта беше за гостуващите фенове.

  Сподели
233