Тебас: В Китай повече ще се гледа Селта, отколкото Юнайтед


Н. Гавазов

Тебас: В Китай повече ще се гледа Селта, отколкото Юнайтед

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас изключи всякаква статистика, завявайки, че мач на Селта би се гледал повече от този на Манчестър Юнайтед. Освен това функционерът не изключи, че декемврийската среща между Барселона и Реал Мадрид ще се състои от 13:00 часа местно време, като това причудливо решение може да бъде взето заради интересите на китайската аудитория.

"В Китай повече се гледа Селта - Атлетико, отколкото мачът Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити, защото този мач е по-отворен. Защо да не проведем "Ел Класикото" в 13:00 часа? Не съм сигурен, че този мач ще се играе вечерта. Това е важно от икономическа гледна точка", заяви Тебас, независимо от факта, че в топ 5 по популярност в Поднебесната империя няма испански отбор.

Впрочем, това не е първото нестандартно решение на ръководителя на Ла Лига. По-рано той успя да прекара правило в договора с компаниите, излъчващи мачове от Примера дисивион, да не се снимат празните трибуни по стадионите, а клубовете ще плащат глоби, ако допускат празни места на трибуните, намиращи се срещу камерите. Целта на това бе да създаде друг имидж на испанския футбол по света.

Напомняме, че 1/3 от стадионите на Атлетико и Реал Мадрид останаха празни в последните домакински мачове на двата тима, а срещата между Еспаньол и Малга във втория по големина град в страната събра едва 40% зрители.

 

  Сподели
148