Станаха ясни трансферните цели на Юнайтед за януари


Н. Гавазов

Станаха ясни трансферните цели на Юнайтед за януари

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо вече планира как да укрепи отбора през зимния трансферен прозорец. През това лято "червените дяволи" инвестираха в покупката на нови играчи почти 150 милиона паунда, но има още няколко позиции, които португалецът не успя да укрепи през изминалия трансферен прозорец.

Според информацията, трансферна цел на Моуриньо през януари ще бъде фланговият защитник на Монако Фабиньо. Юнайтед почти оформи трансфера на 22-годишния бразилец, но по предварителна договорка с клуба от Лига 1, този трансфер бе замразен, след като Монако се класира за групите на Шампионска лига.

Също така Моуриньо не се е отказал от идеята да подпише с централния защитник на Реал Мадрид Рафаел Варан. 23-годишният футболист също бе откликнал на предложението на Жозе, но Зинедин Зидан успя да уговори Варан да остане на "Сантяго Бернабеу". Това се случи няколко дни преди затварянето на прозореца и Ед Удуърд не успя да осъществи трансфера.

Юнайтед ще се върне към този въпрос през зимата, предлагайки на Рафаел почти два пъти по-голяма заплата от сегашната, което би трябвало да помогне при убеждаването на защитника да дойде на "Олд Трафорд".

Освен това Жозе се надява Варан да загуби конкуренцията за титулярно място в лицето на Пепе, което също може да помогне за осъществяването на сделката.

 

  Сподели
92