Скоулс: Уилшър трябваше да отиде в Рома


Н. Гавазов

Скоулс: Уилшър трябваше да отиде в Рома

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед и националния отбор на Англия Пол Скоулс е на мнение, че Джак Уилшър е трябвало да се отправи под наем в голям задграничен клуб, а не в Борнемут. Малко преди затварянето на трансферния прозорец Арсенал позволи на своя възпитаник да отиде под наем. 24-годишният футболист имаше няколко предложения, сред които такива от Милан и Рома, но той направи своя избор в полза на Борнемут.

Скоулс е на мнение, че Уилшър е трябвало да последва примера на Харт и да напусне Англия.

"Исках да го видя в голям клуб като Рома, щом напускането му на Арсенал е неизбежно. Напусни и набери опит зад граница. Мисля, че това щеше да е за него самия и за националния отбор", заяви Скоулс.

"Неговият преход в Борнемут не означава, че той ще играе постоянно. В какъвто и клуб да се намираш, ти трябва да показваш добра игра. Без значение, дали става дума за Борнемут, Арсенал, Манчестър Юнайтед или Рома. Трябва да показваш добра игра, за да играеш за първия отбор. Убеден съм, че другите играчи в Борнемут ще помислят: "Възнамерявам да играя вместо Джак, искам мястото му", каза още Пол.

"При него всичко опира до това, дали той е здрав. Не знам в какво състояние е глезена му, той има проблеми с него. Ако остане здрав, той ще се прояви като топ играч там. Но той трябва да играе за един от четирите големи клуба в Англия, трябва да се стреми към това. Вълнувам се, че той занижи своите амбиции", завършва Скоулс.

 

  Сподели
94