Треньорът на Палмейрас: Сити получи златен футболист


Н. Гавазов

Треньорът на Палмейрас: Сити получи златен футболист

Старши-треньорът на Палмейрас Кука е убеден, че Манчестър Сити е получил громен талант в лицето на Габриел Жезуш. През това лято Хосеп Гаурдиола убеди ръководството на "гражданите" да похарчи 27 милиона паунда за бразилския младеж, от когото се интересуваха също така Барселона и Байерн Мюнхен. В крайна сметка 19-годишният футболист избра клуба от "Етихад", който му предложи близо два пъти по-голяма заплата от конкурентите.

По-късно Жезуш потвърди класата си на Игрите в Рио и Кука вярва, че талантът е изправен пред успехи и в Англия.

"Той е на 19, ще стане на 20 и ще се учи с времето. Има всички предпоставки и данни да стане голям играч. Обича контактната игра, взривен играч е и е много бърз. Добър е при игра лице в лице. Трудно е да задържиш такъв футболист", заяви Кука.

"Трябва да му отдадем дължимото, защото той искаше да остане с нас до края на сезона. Можеше да си тръгне, ако искаше. Доволен съм от неговия професионализъм. Габриел отдава всичко от себе си по време на тренировките. Това е златно момче и няма съмнения, че трансферът в Сити ще издигне кариерата му на ново ниво, защото той е голям професионалист", завърши треньорът.

 

  Сподели
124