Уест Хем е предлагал 43 милиона паунда за Лаказет


Н. Гавазов

Уест Хем е предлагал 43 милиона паунда за Лаказет

Президентът на Олимпик Лион Жан-Мишел Ола заяви, че клубът е отклонил предложение от страна на Уест Хем за покупката на нападателя Александър Лаказет. През миналия сезон 25-годишният футболист вкара 21 гола в Лига 1, с което привлече вниманието на водещите клубове от Европа. Нещо повече, французинът вече има шест гола на сметката си и през новата кампания.

От английска страна се предполагаше, че Арсенал и Уест Хем проявяват интерес към голмайстора - за проблемите в атака на двата клуба се знае отдава и е резонно да се очаква, че те ще се опитат да подсилят редиците си с продуктивния нападател. Тези слухове се оказаха частично достоверни - амбицираният Уест Хем наистина е отправил оферта в размер на 43 милиона паунда за Лаказет. Както е известно, Арсенал насочи вниманието си към по-евтиния вариант с Лукас Перес, за чийто трансфер обяви вчера.

Впрочем, стремежът на Лион да бъде конкурентен в Лига 1 и Европа е накарало Ола да отклони всякакви оферти за своя голмайстор.

"Първо продадох Майкъл Есиен в Челси за 42 милиона евро. След това продадохме Диара в Реал за 38 милиона евро. Продадохме Карим Бензема в Реал за 40 милиона. Отклонихме предложение на Уест Хем от 50 милиона за Лаказет. Ние отказахме и по-големи предложения за Алекс през тази година", заяви Ола.

"Поставих пред нас за цел да се отказват такива предложения. Когато можеш да се откажеш 50, 60 или 70 милиона евро, това означава, че ти си финансово много силен и не се нуждаеш от тези пари. Защо в даден момент отборите достигат високо ниво в Европа? Защото успяват да запазят своите играчи или да купуват футболисти със същите качества", каза още президентът на лионци.

"Към момента не можем да правим това във Франция, защото китайските инвеститори са съсредоточени върху проекта на новия стадион. Но се надяваме, че в следващите години не само ще можем да отказваме такъв род продажби, но и ще закупуваме класни играчи", завърши Ола.

 

  Сподели
216