Моуриньо: Ние не можем да тръгнем като влак


Н. Гавазов

Моуриньо: Ние не можем да тръгнем като влак

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо предупреди публиката, че отборът не може да започне новия сезон във Висшата лига "като влак". През това лято "червените дяволи" по впечатляващ начин провеждат своята трансферна кампания, което директно оказва влияние върху за новата кампания - смята се, че Юнайтед е основен претендент за спечелване на титлата.

Моуриньо обаче отсега предупреждава, че все още не е успял да въведе играчите в нужната форма. Поради това Жозе не изключва, че "червените дяволи" могат да започнат да буксуват.

"Исках да започна първия кръг с 33 проведени тренировки, но половината играчи, с които започнах, вече ги няма. Някои отидоха под наем в други отбори, други се отправиха в младежкия тим, а трети в юношеския. Вместо 33 тренировки, което бе норма преди 10-15 години, моите футболисти проведоха само по осем занимания. Поради това е невъзможно да започнем като влак. Но можем да стартираме с победа. Нас ни очаква труден двубой, в състояние сме да го спечелим, но не и на високо темпо. Това е невъзможно", заяви Моуриньо.

Също така португалецът предупреди, че Юнайтед не винаги ще играе атакуващ футбол.

"Виждам Юнайтед като победоносен отбор, но не винаги ще е атакуващ отбор. Нееднократно съм играл срещу Юнайтед и Юнайтед бе отбор с отбранителна тактика. С Реал играх срещу тях в Мадрид, тогава те два пъти преминаха центъра на терена, а Уейн Рууни се отбраняваше на левия фланг срещу моя десен защитник. Винаги съм ги виждал като победоносен отбор с атакуваща философия, но победоносният отбор трябва просто да вкарва повече голове, отколкото да допуска", завършва мениджърът.

 

  Сподели
137