Скъдамор: Планът е да има нов шампион на всеки шест години


Н. Гавазов

Скъдамор: Планът е да има нов шампион на всеки шест години

Изпълнителният директор на Висшата лига Ричард Скъдамор заяви, че ръководството на лигата е заинтересовано от смяната на отборите на шампионския пиедестал. Титлата на Лестър през миналия сезон стана една от главните сензации за цялата история на световния спорт. Скъдамор се надява, че примерът на "лисиците" ще вдъхнови останалите отбори за подобни постижения.

"Не искам да проявявам неуважение към който и да е клуб, но у нас във Висшата лига има стратегически план, а този стратегически план говори, че по време на всеки шестгодишен период на шампионския трофей трябва да се появява ново име. Това не означава, че не искаме да видим шампион, който и да е отбор. Това значи, че предпочитаме да наблюдаваме някаква ротация. Успехът на Лестър през миналия сезон бе важно събитие за всички неутрални зрители", заяви Скъдамор.

"Хората си мислеха, че титлата на Лестър няма да предизвика резонанс, както с някои други по-големи отбори.Но в крайна сметка това стана главна световна новина. Всички медии по света говореха за това", каза още функционерът.

"Колко отбора могат да спечелят Висшата лига? Щом Лестър спечели титлата през миналия сезон, тогава трябва да се каже, че имаме 17 кандидати за шампион. Но сериозно, кой може да възрази на това, което каза Арсен Венгер? Той каза за осем отбора и е очевидно, че това е справедлива цифра", завърши Скъдамор.

 

  Сподели
189