Съдбата на Лукас Лейва ще се реши в края на лятото


Н. Гавазов

Съдбата на Лукас Лейва ще се реши в края на лятото

Въпросът с бъдещето на полузащитника на Ливърпул Лукас Лейва рискува да остане откри до края на лятото. Както е известно, в момента 29-годишният се намира в последната година на своя договор с мърсисайдци и клубът е изправен пред избора да продаде Лукас или да му предложи нова сделка.

В момента Лейва отсъства заради разтежение на задната повърхност на бедрото и ще се завърне в строя след две седмици. Към момента Юрген Клоп не изпитва дефицит откъм нападатели, с оглед на това, че има в състава си играчи като Джордан Хендерсън, Емре Джан, Джеймс Милнър и Жоржиньо Вайналдум, но немецът вижда в Лукас играч, който може да бъде използван в центъра на отбраната.

Спорд различни източници, Ливърпул възнамерява да отложи въпроса с бъдещето на Лукас за края на летния трансферен прозорец. Клоп не е против продажбата на бразилеца, но само при положение, че бъдат решени проблемите в отбрана.

Напомняме, че Лейва е с най-дълга практика от сегашните играчи на Ливърпул. Той има 315 мача за "червените" след пристигането си от Гремио преди девет години.

 

  Сподели
120