Моуриньо съобщи за трансфера на Погба и отговори на Клоп и Венгер


Н. Гавазов

Моуриньо съобщи за трансфера на Погба и отговори на Клоп и Венгер

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо на практика потвърди, че очаква подписването с полузащитника на Ювентус Пол Погба и едновременно с това подложи на критика своите колеги Арсен Венгер и Юрген Клоп.

Вероятният преход на Погба в Юнайтед на стойност 100 милиона паунда е една от главните теми в английския футбол през последните няколко седмици. Съвсем резонно мнение по темата споделиха много авторитетни лица, включително Венгер и Клоп. Французинът определи стойността на своя сънародник като "истинска лудост", а немецът заяви, че никога не би закупил играч за такива пари.

Изглежда, че тези коментарии са подразнили Моуриньо.

"Аз говоря изключително за нашите собствени работи. Чух, че двама мои колеги от други клубове коментират как вървят нещата при нас. Не ми харесва това. То не е етично", заяви Моуриньо.

"Когато върша някои неща, тях ги определят като неетични, когато обаче други ги правят, това е нормално. Не говоря за другите. Те могат да правят каквото си пожелаят. Ние добре поработихме на пазара. Взехме редица решения, привлякохме не 10, а четирима футболисти, които съответстват на нивото на Манчестър Юнайтед", каза още португалецът.

"Ние сме на мнение, че тези четирима футболисти наистина ще укрепят отбора, а не просто, че ще са едни от многото. Такава е работата ни на пазара. Подписахме с млад защитник (Бейли), който се нуждае от време, за да достигне висше ниво, но той има огромен потенциал", добави мениджърът.

"Подписахме с креативен играч (Мхитарян), който притежава майсторство, супернападател (Ибрахимович) и ще получим много добър полузащитник (Погба). Стремим се към баланс. Доволен съм от своя отбор. Доволен съм от работата на клуба. Нека другите решават своите си проблеми", завърши Моуриньо.

 

  Сподели
184