Моуриньо потвърди, че Швайнщайгер няма да играе за Юнайтед


Н. Гавазов

Моуриньо потвърди, че Швайнщайгер няма да играе за Юнайтед

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо потвърди, че кариерата на полузащитника Бастиан Швайнщайгер в клуба е завършила. Решението на Моуриньо да изпрати 32-годишния немец в резервния отбор на "червените дяволи" бе подложено на жестока критика, в това число от страна на президента на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге и члена на FIFPro Деян Стефанович.

Очевидно е, че с тази постъпка Моуриньо подтиква Швайнщайгер да напусне Юнайтед. Португалският специалист е убеден, че постъпва правилно.

"Това, което става, се случва във всеки клуб по света: треньорът определя своя състав, определя необходимото количество играчи в навечерието на сезона. Това е всичко. Обикновено на мен ми харесва да работя с 20 играчи плюс трима вратари, което правя в продължение на 15 години. Но у нас има толкова много играчи, толкова много съревнования, а особено в Лига Европа, което значително променя профила на сезона. Дългите пътувания, съпътствани с участие във Висшата лига, са съпроводени с голям риск. Поради това взех решение да оставя 23 играчи и двама вратари, което е много. Трябваше да взема решение, това е всичко", заяви Моуриньо.

 

  Сподели
119