18-годишен ще замести Мертезакер в Арсенал


Н. Гавазов

18-годишен ще замести Мертезакер в Арсенал

18-годишният Кристиан Белик ще получи шанс в първия отбор на Арсенал, след като Арсен Венгер взе решение да премести играча в центъра на защитата. Полският футболист бе закупен през януари 2015 година от Легия Варшава, но до момента има само един официален мач за първия тим на "артилеристите".

Тежката травма на Пер Мертезакер обаче дава голям шанс на Белик. Вече за никого не е тайна, че Венгер се отказа от трансфера на Шкодран Мустафи, след като Валенсия поиска 44 милиона евро за немския национал. Сега Арсен възнамерява да използва вътрешните ресурси на Арсенал, за да покрие проблемната зона и един от вариантите е опорният полузащитник Белик да играе в центъра на защитата на лондончани.

"Белик притежава всички качества, за да бъде централен защитник на топ ниво. Само му липсва опита на тази позиция, защото е централен полузащитник. Но аз вече го преместих в центъра на отбраната, защото почувствах, че може да играе футбола, който искаме да виждаме от добър централен защитник", заяви Венгер.

"По принцип тази позиция се отдава на опитни играчи, защото във Висшата лига се плаща висока цена за грешки в нея, но аз ще му помогна добре да играе на този пост и ще го направя по-добър. Но, ако не се справи до декември, тогава ще го изпратим в някой друг клуб. Мертезакер? Разговарях с него по телефона. Той е мотивиран, но не разчитам на него до края на годината", каза още френският специалист.

 

  Сподели
114