Ориги: Искам да стана важен играч за Ливърпул


Н. Гавазов

Ориги: Искам да стана важен играч за Ливърпул

Нападателят на Ливърпул Дивок Ориги заяви, че иска да стане "важен играч" за отбора през новия сезон. На старта на миналогодишната кампания белгиецът се оказа последен избор на своята позиция, след като имаше сериозна конкуренция в лицето на Кристиан Бентеке, Даниел Стъридж и Дани Ингс.

Но някои от конкурентите на Дивок сами се отстраниха , а самият футболист заигра толкова добре, че в края на сезона много от феновете на "червените" предпочитаха да виждат Ориги в стартовия състав.

Вчера 21-годишният белгиец отбеляза по подобаващ начин завръщането си от отпуска, вкарвайки гол в приятелската среща с Милан, с което помогна на Ливърпул да запише победа с 2:0 над "росонерите". Ориги признава, че иска да продължи в този дух и да си осигури място в стартовия състав на Юрген Клоп.

"Много се радвам, че се върнах на терена. Чувствам, че всеки е уверен в себе си, а аз мога да подобря играта си и да и се наслаждавам. Усъвършенствам се с всяка изминала година, а съм още млад. Най-важното за мен е да правя следващите крачки. През миналия сезон имах няколко добри моменти, но искам да се уча и да стана още по-стабилен и още по-активно да помагам на отбора, за стана важен играч за него", заяви Ориги.

 

  Сподели
111