Моуриньо се страхува от критики на легендите


Н. Гавазов

Моуриньо се страхува от критики на легендите

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че е готов за евентуалните критики от страна на легендите на клуба. Както е известно, някои от бившите играчи на "червените дяволи" като Рой Кийн, Пол Скоулс, Гари Невил и други отдавна работят в медиите, а мненията им се ползват с достатъчна популярност от страна на аудиторията.

Моуриньо се надява, че ще успее да произведе добро впечатление сред експертите, но португалецът признава, че е готов и за лоши сценарии.

"В този клуб откриваш легенди с петгодишна давност, десетгодишна давност, легенди с 15-годишна давност и легенди с 20-годишна давност. Техният глас има голяма тежест. Това е нещо, което трябва да разбереш. Когато хората имат отношение към историята на клуба, те се отличават от обичайните експерти. Трябва да гледаме на тях по друг начин. Нужно е да уважаваме тези момчета", заяви Моуриньо.

"Те са толкова могъщи за света на феновете, че могат да влияят - позитивно или негативно. Феновете ги обичат, защото могат да обединят, когато те са позитивно настроени и могат да усложнят ситуацията, когато са негативни", каза още португалецът.

"Те се трудят и се стараят да бъдат честни и независими. Поради това, като мениджър на Манчестър Юнайтед, аз не мога да ги помоля: "Вие имате отношение към нашата история, помогнете ни". Трябва да се примириш с това, че те могат да ти окажат подкрепа, ако са щастливи. Ако не са щастливи, те ще те безпокоят и ще ти създават проблеми", продължава Жозе.

"Бих им казал: "Ние ще се радваме да ви видим на тренировъчната площадка". Ако искате да изразите своето мнение, ние ще се радваме да ви слушаме по всяко време, защото това е ваш дом, а вие може да се връщате у дома, когато желаете", каза още Моуриньо.

 

  Сподели
38