Чарли Адам: Във футбола няма понятие като вярност


Н. Гавазов

Чарли Адам: Във футбола няма понятие като вярност

Полузащитникът на Стоук Сити Чарли Адам коментира ситуацията с евентуалното напускане на полузащитника на Лестър Риад Марез. Известно е, че от алжиреца се интересуват Челси и Арсенал, а шампионите оценяват 25-годишния си футболист на 45 милиона паунда.


- Арсенал и Челси се интересуват от Марез. Вече казахте, че на мястото на Варди щяхте да напуснете. А какво ще направите на мястото на Марез?

- Същото. Ще си тръгна. Нека не бягаме от реалността. Миналият сезон бе изключение от правилата.

- Такова повече няма да се случи?

- Няма да се случи. Хубаво е, че Лестър ще играе в Шампионска лига, с интерес очаквам мачовете му, но... Както каза Раниери, попадането в топ 10 ще е голямо постижение за Лестър.

Челси няма да е толкова лош, Юнайтед няма да е толкова лош, Евертън няма да е толкова лош. Много клубове се представиха не на нивото си през миналия сезон. Топ клубовете отново харчат много пари. За мен - да, станал си шампион и това е хубаво. Но възможността да играеш за Арсенал и Челси... Трудно е да се откажеш от такова нещо.

- Интересно, какво ли си мисли Марез след заминаването на Канте?

- А какво мисли Варди? Може би е получил гаранции от ръководството, че те няма да продадат своите играчи. Но парите решават.

- Футболистите в отбора разговарят за това?

- Разбира се. Не е задължително за това, дали аз ще си тръгна или ти ще си заминеш, но ние питаме кой какви планове има за в бъдеще. Същата е ситуацията в Стоук: можем да загубим най-добрия си играч Арнаутович. Искаме да знаем, дали той ще остане в отбора. Той има година до края на договора си, ще видим какво ще реши ръководството на клуба.

- Съществува ли понятие вярност?

- Разбира се, че означава. Но Канте гледа в бъдещето. Той е на 25 години и подписа петгодишен договор. Надява се отново да стане шампион.

- Клубовете сами не проявяват вярност към футболистите.

- Истина е. Когато клубовете са готови, те се избавят от играчите. Сега във футбола няма понятие като вярност, - заяви Адам.

 

  Сподели
310