Моуриньо вече има нов прякор на Олд Трафорд


Н. Гавазов

Моуриньо вече има нов прякор на Олд Трафорд

Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо още през първата седмица на своята работа като наставник на "червените дяволи" се постара да се избави от всички следи, напомнящи за неговия предшественик Луис ван Гаал. Според информацията, португалецът се разпоредил да бъдат демонтирани видеокамерите, поставени около тренировъчния терен, което предизвикало голямо облекчение.

С помощта на тези камери Ван Гаал и помощниците му търсели пропуски в тренировките на играчите. Впрочем, този метод на работа на холандеца предизвиквал недоволството от страна на отбора. Жозе обаче решил да се доверява само на своите очи.

Освен това, Моуриньо официално обявил, че отменя инициативата на Луис за отборно събрание на следващия ден след мачовете, на което холандецът надълго и нашироко анализирал действията на всеки един футболист.

"Играчите били поразени от мениджъра само няколко дни от съвместната си работа - тренировъчната база отново се чувства жива. Майкъл Карик изрази мнение, че иска отново да бъде на 25 години, за да може няколко години да поиграе под ръководството на Моурино. Карингтън оживя. Предишният мениджър бе много строг и праволинеен по отношение на планирането, подготовката и тренировъчния процес, но сега строгият регламент е леко разхлабен. Играчите знаят, че Жозе е взискателен, но те са във възторг, искат отново да се борят за шампионската титла. Някои от служителите вече наричат Жозе "Мистър Прецизен" заради вниманието му към детайлите, но всички са в отлично настроение, настройката е супер-професионална", заяви източник от "Олд Трафорд".

 

  Сподели
49