Моуриньо: Ще доминираме срещу отбори с отбранителен профил


Н. Гавазов

Моуриньо: Ще доминираме срещу отбори с отбранителен профил

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо обясни причините да подпише с Хенрих Мхитарян от Борусия Дортмунд и със Златан Ибрахимович като свободен агент.

"Първо, на мен ми се струва, че в лицето на Златан получихме играч, който бе признат за най-добър във френското първенство, а сега получаваме Мики, който бе признат за номер едно в немската Бундеслига. Той бе признат за такъв не от феновете, не от журналистите, а от колеги играчи, а това има голяма тежест, защото теб те избират колеги играчи", заяви Моуриньо.

"Мики е великолепен играч, а най-много ми харесва количеството отбелязани голове, при това, без той да е нападател. Неговото количество голове е наистина висок за играч, който не е нападател. Количеството асистенции също ясно отразява неговата креативност, виждане и концепция за колективна игра и аз смятам, че това е много важно за отбор като нашия", каза още португалецът.

"Ще се опитаме да доминираме и определено ще доминираме срещу отбори със силно изразен отбранителен профил, ще ни потрябва неговото умение да ускорява играча. Той умее да сменя скоростта както с топката, така и без нея, а това е много важно за отбор като нашия"

 

  Сподели
90