Гигс: Дойде време за нова глава в моя живот


Н. Гавазов

Гигс: Дойде време за нова глава в моя живот

Легендата на Манчестър Юнайтед, бивш играч и треньор на "червените дяволи" Райън Гигс обясни причините да напусне клуба. Както е известно, уелсецът отклони предложението да работи в треньорския щаб на новия мениджър на отбора Жозе Моуриньо и след 29 години кариера в Юнайтед, напуска клуба.

"След 29 години в Манчестър Юнайтед като играч и асистент на мениджъра, аз ясно разбрах, че стремежът към победи, към игра в интересен и атакуващ футбол е заложено в ДНК-то на този клуб. Юнайтед винаги заслужава това, на което разчита. За мен е тежко решение да напусна клуба, в който се намирам от 14-годишна възраст. Отнасям със себе си много спомени и неоценим опит, който, надявам се, ще ми потрябва за в бъдеще", заяви Гигс в своето прощално писмо.

"Всичко с времето си. Макар и да нямам конкретни предложения за заемане на мениджърски пост, именно с това искам да се занимавам в бъдеще. Много ми провървя, че се оказах в щаба на двама големи специалисти. Проведох голяма част от своя живот заедно със Сър Алекс и много научих от него. Все още смятам, че това е най-големият треньор в историята на футбола. По-късно работих с Луис ван Гаал, а постиженията му говорят сами за себе си. Знанията, почерпени по време на работата ми с тези хора, са неоценими", продължава уелсецът.

"Искам да благодаря на персонала на клуба, с който работех в продължение на всичките тези години. Резултатите на терена бяха отражение на упоритата работа на всички сътрудници, обикновено оставащи в сянка. Без предаността на тези хора, създаващи всички необходими условия за работа, аз нямаше да постигна големи успехи", благодари Гигс.

"Искам да поздравя Жозе Моуриньо с назначаването му на поста мениджър на най-големия отбор в света. На земята има само няколко проверени специалисти с опит от победи на топ ниво, а Жозе е един от тях. Убеден съм, че феновете ще приветстват пристигането му в клуба. Благодаря и на феновете. Не мога да предам с думи, колко много ще ми липсва атмосферата на "Олд Трафорд". Много е трудно да се сбогуваш след 29 години тук. Наслаждавах се на всяка минута в продължение на кариерата си като играч и асистент в Манчестър Юнайтед. Благодаря за феноменалната подкрепа, която винаги съм получавал", добавя легендата.

"Дойде време за нова глава в моя живот, за ново предизвикателство. Гледам в бъдещето с голям ентусиазъм, тъй като на пътя на треньорската ми кариера имах най-добрите учители, за които можех да мечтая", завършва Гигс.

 

  Сподели
40