Ван Гаал загубил доверието на играчите преди да напусне Юнайтед


Н. Гавазов

Ван Гаал загубил доверието на играчите преди да напусне Юнайтед

Станаха известни някои подробности от взаимоотношенията между Луис ван Гаал и играчите от Манчестър Юнайтед. Според източника на информацията, преди напускането си на "Олд Трафорд", холандският специалист окончателно е загубил доверието на футболистите. Разпадът във взаимоотношенията е бил толкова голям, че едва ли Ван Гаал е щял да остане на своя пост, дори при положение, че "червените дяволи" се бяха класирали за Шампионска лига.

Съобщава се, че опитните футболисти са изпаднали в дискомфорт от първия ден на пребиваването на Луис, опитвайки се да се адаптират към жестоките изисквания на холандеца. Деспотичният стил на работа на Ван Гаал довел до разкол в съблекалнята.

Съобщава се, че при Сър Алекс и Дейвид Мойс отборът винаги е получавал почивен ден след мачовете си, но Луис въвел практиката да се правят разбори, където публично критикувал всички. След молба от Майкъл Карик и Уейн Рууни, Ван Гаал се отказал от този маниер на работа, но започнал да изпраща на всеки един футболист индивидуални писма, с конкретни забележки. Голяма част от играчите обаче до такава степен се наситили на приумиците на холандеца, че спрели да отварят тези писма.

Още един повод за недоволство станали взаимоотношенията между Ван Гал и Бастиан Швайнщайгер. Бившият мениджър често предоставял на немеца почивни дни, което започнало да дразни останалите. Оправданието на холандеца било, че Бастиан трябвало да се справи с травмите и да тренира при облекчен режим.

Източникът твърди също така, че цялата ситуация се отразила най-зле на Райън Гигс. Уелсецът спечелил доверието на футболистите със задълбочените си анализи и компетентност, но Гигс се намирал в "разкрачено положение", балансирайки между Луис и играчите в опит да запази атмосферата в отбора.

 

  Сподели
17