Челси и Моуриньо постигнаха споразумение с Карнейро


Н. Гавазов

Челси и Моуриньо постигнаха споразумение с Карнейро

Челси и Жозе Моуриньо успяха да се помирят с Ева Карнейро при "конфиденциални условия". Това се случи по време на втория ден от заседанието на трудовия трибунал. Напомняме, че бившият доктор на клуба се обиди на клуба и на неговия мениджър, заради инцидента в мача със Суонзи в началото на миналия сезон. По-късно Карнейро подаде иск към Челси и Моуриньо относно уволнението си и подлагане на полова дискриминация.

В понеделник, по време на първото публично изслушване на страните, стана известно, че Карнейро, най-вероятно посъветвана от адвокатите си, не е приела предложението на Челси за компенсация в размер на 1.2 милиона паунда.

Бившият доктор на "сините" бе твърдо решен да потърси справедливост и също така публично да огласи подробности от скандала с Жозе, факти за наличието на дискриминация в клуба и последвалите събития.

Появата на Моуриньо в съда се очакваше през следващата седмица, но изненадващо за всички, португалецът лично пристигна в залата, съпроводен от президента на Челси Брус Бък.

Няколко часа след това бе официално обявено, че Ева се отказва от своите претенции към клуба и към Моуриньо, а Челси поднася извиненията си към бившия си доктор.

Така страните постигнаха извънсъдебно споразумение, което ще остане в тайна за обществеността. Според неофициални източници, Челси се е задължил да изплати на Карнейро сумата от 5.4 милиона паунда, а испанката поема отговорността да не разгласява подробности от скандалната история. Това решение на клуба е свързано с нежелание от страна на "сините" да се раздухва сагата и до обществеността да стигнат факти, които биха имали неприятни последствия за имиджа на Челси и Моуриньо и свързаните с това различни договори със спонсорите.

"Клубът изразява съжалението си във връзка с обстоятелствата, заради които доктор Карнейро напусна клуба и поднася искрените си извинения на нея и нейното семейство. Искаме официално да заявим, че излизането на доктор Карнейро на терена стана в съответствие с правилата на играта и тя като доктор на първо място се е ръководила от съображения за здравословното състояние на играчите. Доктор Карнейро винаги се е вълнувала от интересите на играчите. Тя е висококвалифициран и професионален спортен доктор. Тя бе важна част от медицинския щаб на клуба и ние и желаем всякакви успехи в бъдещата и кариера. Жозе Моуриньо също благодари на доктор Карнейро за превъзходната и самоотвержена подкрепа, която тя оказваше като главен доктор на първия отбор. Той и желае успехи в кариерата", се казва в изявление на Челси.

 

  Сподели
157