Ливърпул се насочи към крило на Саутхемптън


Н. Гавазов

Ливърпул се насочи към крило на Саутхемптън

Ливърпул е готов да насочи своето внимание от Марио Гьотце към крилото на Саутхемптън Садио Мане. През миналото лято Манчестър Юнайтед проявяваше сериозен интерес към 24-годишния сенегалец и може би това повлия на играча, който не успя да се отличи в продължение на четири месеца.

Впоследствие Мане се върна на предишното си ниво и завърши сезона като голмайстор от колектива на Роналд Куман, отбелязвайки 15 попадения във всички турнири.

Очаква се, че през това лято Юнайтед ще възобнови своя интерес към Мане. Също така фланговият играч е свързван и с Тотнъм. Но както твърди днешната британска преса, сега и Ливърпул се готви да се включи в борбата за Садио.

До неотдавна мърсисайдци се свързваха с интерес към Марио Гьотце, който обаче попари надеждите на "червените" с изявлението си, че желае да остане в Байерн Мюнхен. Трансферът на Мане обаче ще струва на Ливърпул повече от 20 милиона паунда, колкото се предполагаше, че английският клуб ще похарчи за Гьотце. От друга страна, сенегалецът не е лош вариант, тъй като няма нужда да се адаптира към английския футбол, а това може да позволи на Ливърпул да го привлече на по-късен етап от лятото.

Впрочем, не е ясна каква ще е по-нататъшната реакция на мърсисайдци по отношение на Гьотце, който вчера получи пореден сигнал от Байерн Мюнхен, че не е желан на "Алианц Арена".

 

  Сподели
164