Реднап: Бъдещето на Тотнъм изглежда по-ярко от това на Арсенал


Н. Гавазов

Реднап: Бъдещето на Тотнъм изглежда по-ярко от това на Арсенал

Бившият мениджър на Тотнъм Хари Реднап е на мнение, че към момента "шпорите" са отбор от по-високо ниво, отколкото техните съседи от Северен Лондон - Арсенал. През по-голяма част от изминалия сезон Тотнъм се бореше за титлата, но в края на кампанията, само за два кръга, "шпорите" се смъкнаха до третото място, финиширайки след своя исторически съперник.

Впрочем, Реднап не смята, че това е проблем и е убеден, че Арсенал изобщо не е близко до перспективния отбор на Тотнъм.

"Огромна е заслугата на Венгер за това, че Арсенал завърши пред Тотнъм, но ако трябваше да избирам един отбор, аз щях да го направя без никакво колебание. Жестоката истина е в това, че Арсенал имаше голям късмет, че стана втора, но Арсен трябва да закупи няколко футболисти през лятото, ако иска малко да се приближи до "шпорите", заяви Реднап.

"Около Тотнъм витае усещането за разочарование, но когато страстите утихнат, всички ще разберат, че това е добър сезон за "шпорите". Те попаднаха в Шампионска лига, а това е много важно за президента Даниел Леви. Те го направиха, избягвайки квалификациите", каза бившият мениджър.

"Арсенал трябва да купува, те са изправени пред много работа. Отчаяно се нуждаят от централен защитник и нападател, ако искат да направят крачка напред. Те много често през сезона бяха уязвими в определени зони, докато аз не виждам слабости при "шпорите". Да, Тотнъм страда от това, че завърши трети, но тяхното бъдеще изглежда по-ярко от това на Арсенал", завърши Реднап.

 

  Сподели
202