Юнайтед завърши пети с победа


И. Ангелов

Юнайтед завърши пети с победа

Манчестър Юнайтед посрещна Борнемут за срещата си от последния кръг на английската Висша лига. Днес домакините от "Олд Трафорд" победиха с 3:1 своя опонент, а в срещата блестяха Уейн Рууни, Антони Марсиал и Маркъс Рашфорд. Капитанът на Юнайтед вкара своя гол номер 100 на "Олд Трафорд", с което подобри рекорда на Тиери Анри за голове на един терен.

Домакините контролираха топката в първата част, като Карик бе близо до гол след половин час игра. Чак в 43-ата минута се стигна до гол след красива атака, завършила с подаване на Марсиал към Рууни в наказателното поле и той да завърши за 1:0.

Началото на второто полувреме бе силно за Юнайтед. В 54-ата минута един красив удар от далеч на Карик, който нацели мощно горната греда на Федеричи. 5 минути след това от подобна дистанция стреля и Валенсия, но вратарят извади топката от ъгъла.

В 74-ата минута Рууни получи топка в центъра и с дълго подаване намери Валенсия в наказателното поле, а той свали с глава за удар от Рашфорд за 2:0. В 84-ата минута гол добави резервата Ашли Йънг, който перфектно се включи за подаването на Рууни по въздух, показа добро хладнокръвие и матира Федеричи за 3:0.

В последната секунда на срещата днес Давид Де Хеа загуби наградата за Златна ръкавица когато Крис Смолинг отклони един удар през вратаря на домакините за крайното 3:1.

  Сподели
140