Почетино: Най-лошият ден в кариерата ми


Н. Гавазов

Почетино: Най-лошият ден в кариерата ми

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино определи вчерашното фиаско срещу Нюкасъл като най-лош ден в своята треньорска кариера. В последния игрови ден от сезона "шпорите" претърпяха истински разгром с 5:1 от изпадналия Нюкасъл. Срамът от загубата е още по-голям с оглед на това, че "свраките" бяха с намален състав при три от попаденията си.

От това препъване на Тотнъм се възползва Арсенал, който в крайна сметка изпревари своя исторически противник и завърши на второ място в класирането. Почетино не скри чувствата си след този провал.

"Много съм разстроен. Това бе моят най-лош мач като мениджър. Преди няколко седмици разговаряхме, че никога не бива да се предаваме. Трябва да извлечем урок от случилото се и да укрепим своята психология", заяви Почетино.

"Първо, искам да се извиня на нашите фенове. Срамуваме се от това, което се случи на терена. Извинявам се пред нашите семейства, които страдат зад гърбовете ни. Сега ще е много трудно да се върна у дома и да обясня какво се случи", каза още специалистът.

"Ако сте гледали мача, ще видите, че проблемът не е в тактиката. Това не е проблем на навици или техника. Това е психологически проблем. Трябва да се раздаваш на 100% когато излизаш на терена. Ние трябва по-добре да проявяваме своя характер", завърши Почетино.

 

  Сподели
232