Бенитес разглежда варианти с Нюкасъл и Евертън


Н. Гавазов

Бенитес разглежда варианти с Нюкасъл и Евертън

Рафаел Бенитес е заинтересован от работа в Евертън, но също така не изключва да остане в Нюкасъл, независимо от изпадането на отбора. Както е известно, в договора на бившия наставник на Ливърпул със "свраките" има пункт за предсрочно разтрогване на взаимоотношенията в случай на изпадане на Нюкасъл от Висшата лига. Тази седмица "чернобелите" оформиха отпадането си от елита и сега босовете на Нюкасъл се опитват да убедят Рафаел да не се възползва от своето право.

Както съобщава The Guardian, в четвъртък е имало среща между ръководството на Нюкасъл и Бенитес, като преговорите са били "продуктивни". Разговорите ще продължат и през следващата седмица. Съобщава се, че Рафаел е бил зашеметен от подкрепата от страна на феновете и е открит към това да продължи работата си на "Сейнт Джеймсис Парк".

Не по-малко привлекателен вариант за Бенитес е да се завърне в Ливърпул. Евертън уволни Роберто Мартинес и сега "карамелите" търсят нов мениджър за следващия сезон.

Рафаел е открит и за този вариант, независимо от своите чувства към Ливърпул. Предполага се, че босовете на Евертън ще изчакат с процеса на търсене на нов наставник, за да видят как ще се развие ситуацията в Нюкасъл.

 

  Сподели
142