Бъдещето на Мата в Юнайтед остава под въпрос


Н. Гавазов

Бъдещето на Мата в Юнайтед остава под въпрос

Бъдещето на полузащитника Хуан Мата в Манчестър Юнайтед все още е под въпрос, въпреки очевидните сигнали, че Луис ван Гаал ще остане на своя пост. Както е известно, "червените дяволи" закупиха испанеца през 2014 година, след като той изпадна в немилост пред тогавашния наставник на "сините" Жозе Моуриньо.

27-годишният полузащитник отлично се чувства на "Олд Трафорд" , наслаждава се на живота в Манчестър и се намира в чудесни отношения с повечето си съотборници. Освен това действащият договор на Мата изтича след две години.

Всичко това обаче бе заплашено да се разруши, ако Жозе Моуриньо замени Ван Гаал. Последните данни обаче сочат, че холандецът ще запази мястото си и ще изпълни условията на своя договор с клуба.

Съмненията около бъдещето на Мата обаче остават. Испанецът проведе по-голяма част от мачовете си през този сезона на десния фланг, което не удовлетворява Хуан. Освен това Юнайтед ще се опита да закупи бързи флангови играчи през лятото, което означава, че Мата ще бъде преместен в средата, където обаче се намира Уейн Рууни.

 

  Сподели
128