Поул Скоулс качи Юнайтед на върха във Висшата лига (видео)


.

Поул Скоулс качи Юнайтед на върха във Висшата лига (видео)

Манчестър (Юнайтед) успя да надвие с минималното 1:0 Уулвърхемптън като гост на стадион "Молиню" в среща от 29-ия кръг на английската Висша лига. Българският нападател в състава на "червените дяволи" Димитър Бербатов започна мача като титуляр и престоя на терена през всичките 90 минути. Единственото и победно попадение за шампионите реализира Поул Скоулс в 73-ата минута на двубоя. По този начин опитният полузащитник записа 100-ото си попадение в Премиършип.

В 6-ата минута "вълците" можеха да открият резултата, но ударът на Кевин Дойл от добра позиция се оказа неточен. В 15-ата минута Юнайтед създаде най-доброто си положение от началото на мача. Луиш Нани шутира силно от пряк свободен удар, топката се отби от стената, след което достигна до Дарън Гибсън, който я засече от въздуха, но след неговият удар тя премина покрай десния страничен стълб на Маркус Ханеман.

В 20-ата минута Димитър Бербатов беше изведен по десния фланг, българският нападател центрира по великолепен начин към Дарън Гибсън, който стреля от воле, но Ханеман успя да спаси. В 26-ата минута отново ирландският полузащитник опита да затрудни Ханеман, но шутът му не намери целта.

             Manchester United's manager Sir Alex Ferguson is seen before ...

В 30-ата минута и Майкъл Карик опита късмета си, с изстрел от около 20 метра, който обаче попадна право в ръцете на Ханеман. В следващите минути домакините от Уулвърхемптън създадоха две отлични ситуации за отбелязване на гол, които обаче бяха пропиляни от Дейвид Джоунс и Стивън Уорд. До края на първото полувреме не се случи нищо по-интригуващо и двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Втората част започна с по-активни действия от страна на "червените дяволи". В 53-ата минута Патрис Евра получи коженото кълбо в наказателното поле, след което нанесе удар, но право в тялото на Ханеман. Юнайтед доминираше напълно над своя противник, но възпитаниците на Сър Алекс Фъргюсън така и не успяваха да достигнат до по-сериозна опасност пред вратата на "вълците". 

             Wolverhampton Wanderers' Karl Henry (L) challenges Manchester ...

В 73-ата минута "червените дяволи" най-после успяха да поведат в резултата. Луиш Нани центрира в наказателното поле, където играчът на домакините Джоди Кредък подари токата на Поул Скоулс, който залъга двама футболисти на "вълците", след което не беше проблем за него да матира Ханеман от близка дистанция за 0:1.

Пет минути след това Маме Бирам Диуф беше намерен по великолепен начин от Гари Невил абсолютно непокрит в наказателното поле, но сенегалският нападател, който влезе акто резерва не успя да нанесе хубав удар с глава и по този начин пропусна идеална възможност, за да удвои преднината на своя отбор. В 83-ата минута друг футболист, появил се като резерва в състава на "червените дяволи" Джи-Сунг Парк опита силен изстрел, който обаче не намери целта.

Wolverhampton Wanderers' Adlene Guedioura (R) and Kevin ...

В продължението на срещата само късмета спаси "червените дяволи" от изравнително попадение в тяхната врата. След поредица от рикошети в наказателното поле, топката достигна до влезлият като резерва Сам Воукс, който оставен абсолютно сам от непосредствена близост, вместо да скъса мрежата оттам, изпрати коженото кълбо над напречната греда на вратата пазена от Едвин ван дер Сар. Така "вълците" не успяха да вземат поне точка от този двубой, губейки с 0:1 домакинството си на Манчестър (Юнайтед).

Благодарение на този си успех Манчестър (Юнайтед) оглави класирането във Висшата лига с актив от 63 точки, на две пред Челси, но "сините" от Лондон са и с мач по-малко. Тимът на Уулвърхемптън пък остава на 17-а позиция с 24 точки, колкото имат и 18-ите Хъл Сити. "Тигрите" може да изместят "вълците" от 17-ата позиция, но за целта трябва да вземат поне точка от гостуването си на Евертън на "Гудисън Парк".

Видео: Тук

АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
120