Венгер се страхува за четвъртото място


Н. Гавазов

Венгер се страхува за четвъртото място

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че се опасява от изпускане на четвъртото място във Висшата лига. Хората на Венгер гостуваха на пределно мотивирания Съндърланд вчера и "черните котки" създадоха немалко проблеми на "артилеристите". Равенството 0:0 изпрати Арсенал на четвъртото място в класирането, като преимуществото на лондончани над Манчестър Юнайтед е само пет точки, но "червените дяволи" имат мач в резерв.

Венгер, чиито отбор до края има да играе с Норич, Манчестър Сити и Астън Вила, призна, че е обезпокоен за четвъртото място на отбора.

"Разбира се, притеснявам се. За нас е важно да завършим в топ 4 и много се вълнуваме, защото ни предстоят битки. В момента има две лиги: отбори, които са малко лекомислени и вие искате да видите точно такива сред съперниците си. Тези отбори вече се обезопасиха от изпадане и не претендират за евротурнирите. Но също така има отбори, които все още се сражават за оцеляването си, така че мачовете срещу тях се получават други. Разочаровани сме, защото титлата бе наша цел, а фактът, че няма да я спечелим предизвиква разочарование в нас. Същото изпитват и много други отбори", заяви Венгер.

 

  Сподели
87