Моуриньо искал да направи от Азар по-добрата версия на Меси


Н. Гавазов

Моуриньо искал да направи от Азар по-добрата версия на Меси

Водещият скаут на Челси Пи де Визер разказа, че бившият наставник на "сините" Жозе Моуирньо е планирал да направи от Еден Азар по-голяма звезда от нападателя на Барселона Лионел Меси. След края на миналия сезон, когато белгиецът спечели наградата Играч на годината по различните версии, Жозе бе категоричен, че Азар е провел кампанията си много по-добре от тази на Кристиано Роналдо.

Според Де Визер, Моуриньо е планирал да изведе Еден на друго ниво през този сезон.

"Еден е способен на гениалност в дадени моменти, но Моуриньо се опитваше да направи от него по-добра версия на Меси и Роналдо. Това бе просто невъзможно. Азар притежава великолепно майсторство, но той никога няма да стане машина. От време навреме му е нужна почивка. Не правете от него капитан, просто му дайте възможност да се наслаждава на играта", заяви Де Визер.

"Моуриньо е роден победител и искаше да изведе Еден на още по-голямо ниво. Той искаше Еден да внася по-голям принос във всеки мач, да вкара във мач и да носи победата във всеки мач. Еден не се справи с този натиск, а това му се отрази на играта. В този момент Моуриньо загуби вяра в него и за Азар настъпи ад, вместо рай. Това доведе до стрес и до многобройни травми на Еден. Надявам се, че новият мениджър ще се отнася към него по-различно", заяви Де Визер.

 

  Сподели
90