Марез и Алли получиха наградите на PFA


Н. Гавазов

Марез и Алли получиха наградите на PFA

Полузащитниците Риад Марез от Лестър и Деле Алли от Тотнъм бяха признати, съответно, за Играч на годината и за Млад играч на годината според версията на Асоциацията на професионалните футболисти (PFA). Именно Марез откри резултата в неделния мач със Суонзи, след който заедно с няколко свои съотборници се отправи с вертолет за Лондон за ежегодната церемония по връчване на наградите на PFA.

През този сезон 25-годишният алжирец вкара 17 гола и 11 пъти асистира на своите партньори, което помогна на "лисиците" да са лидери в таблицата. Колегите на футболиста по достойнство оцениха приноса на Риад.

Напомняме, че освен Марез, за наградата Играч на годината претендираха Джейми Варди с Нголо Канте от Лестър, а също така Хари Кейн от Тотнъм, Месут Йозил от Арсенал и Димитри Пайе от Уест Хем. Втори в гласуването стана Варди, а Кейн зае трето място.

"За мен е чест да получа тази награда. Искам да благодаря на своите съотборници, защото без тях нямаше да постигна това. Ние сме като братя, когато излезем на терена. Дори да не играем добре, ние знаем, че ще тичаме и ще се стараем един за друг. Това е нашият секрет за успеха", заяви Марез.

Наградата за Млад играч на годината получи полузащитникът на Тотнъм Деле Алли, който вкара 10 гола и има девет асистенции през сегашния сезон във Висшата лига.

В борбата за тази награда 19-годишният Алли изпревари своя съотборник Хари Кейн, а също така и Джак Бътланд от Стоук Сити, Филипе Коутиньо от Ливърпул и Ромелу Лукаку с Рос Баркли от Евертън.

 

  Сподели
182