Карагър: Най-голямата грешка на Венгер е, че изпусна Суарес


Н. Гавазов

Карагър: Най-голямата грешка на Венгер е, че изпусна Суарес

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър определи изпусакенто на нападателя Луис Суарес като най-голямата грешка на мениджра на Арсенал Арсен Венгер. През 2013 година уругваецът открито заяви за желанието си да премине на "Емирейтс", но Венгер, който направи "знаменитото" си предложение от 40 милиона плюс един паунд, реши повече да не се бори за играча.

През 2014 година Суарес премина в Барселона за 75 милиона паунда и Карагър смята, че Арсен никога по-рано не е допускал по-голяма грешка.

"Ако погледнете 20-годишната работа на Венгер в английския футбол, вие може да виидите много ярки моменти, но не бива да игнорирате онзи юлски ден на 2013 година, когато той направи предложение, предизвикващо ярост в Ливърпул. Изпускането на Суарес е главната грешка за цялата работа на Венгер в Арсенал", заяви Карагър.

"Той винаги много внимателно се е отнасял с парите и харчи едва тогава, когато е убеден, че ще има максимална изгода. Това само показва колко е ясна позицията на Венгер, той може да си позволи да чака и чака. Погледнете, например, как през миналото лято закупи Петер Чех и нито един полеви играч. Ако тогава Арсенал бе по-настойчив и примерно бе предложил 50 милиона паунда за Суарес, аз съм убеден, че те щяха да спечелят Висшата лига в два от три сезона. Такъв е Суарес: за който и отбор да играе, той ги тласка нагоре и ги прави по-добри", каза още експертът.

 

  Сподели
150