Йозил и Санчес могат да напуснат Арсенал, Венгер е спокоен


Н. Гавазов

Йозил и Санчес могат да напуснат Арсенал, Венгер е спокоен

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер изрази увереност, че Месут Йозил и Алексис Санчес ще подпишат нови договори, макар че призна, че това няма как да се случи по-рано от лятото. Тази седмица водещото издание The Times излезе с материал, в който се твърдеше, че лидерите на "артилеристите" не бързат да подписват нови петгодишни договори със заплати от по 160 000 паунда на седмица, заради съмнения в амбициите на Арсенал през следващия сезон.

"Артилеристите" не само остават без трофеи през този сезон, но и до момента не са си гарантирали място в Шампионска лига. Освен това подозренията са, че лондончани отново няма да са активни на трансферния пазар през лятото, което може да застраши позициите на тима с оглед на нарастващата конкуренция за топ 4 във Висшата лига.

Венгер обаче не е обезпокоен от тези проблеми и е съгласен да почака, докато Месут и Алексис се избавят от своите съмнения.

"След края на сезона пред тези двама футболисти ще останат две години до края на договорите им. Поради тази причина не виждам защо трябва да се бърза. Тези играчи са изпълнени с желание да останат, а ние водим диалог", заяви Венгер.

Според източници от клуба, Санчес и Йозил са много разочаровани от развитието на сегашния сезон, съзнавайки, че Арсенал е изпуснал отлична възможност да се бори за титлата. Немецът и чилиецът виждат главна причина за това нежеланието на Венгер да подсили тима през миналото лято. Съобщава се, че преговорите между страните са започнали още през миналата година, но след това те са били прекратени от представителите на Санчес и Йозил.

Източникът твърди, че изобщо не бива да се изключва вариант двамата полузащитника да напуснат Арсенал, заради невъзможността на отбора да удовлетвори спортните им амбиции.

 

  Сподели
91