Челси се отказал от опция за обратна покупка на Лукаку, заради Моуриньо


Н. Гавазов

Челси се отказал от опция за обратна покупка на Лукаку, заради Моуриньо

Челси се отказал от включване на пункт за обратна покупка на нападателя Ромелу Лукаку при продажбата на играча на Евертън преди две години. 22-годишният белгиец много ярко провежда сегашния сезон, независимо от това, че "карамелите" се намират в долната част на таблицата за класиране. Лукаку вкара 18 гола само в рамките на Висшата лига, с което привлече вниманието на топ клубовете от Европа, сред които се съобщават имената на Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и ПСЖ.

Съобщава се и за интерес на Челси, който не е наясно със ситуацията с Диего Коща, Лоик Реми, Алешандре Пато и Радамел Фалкао.

В момента Евертън оценява своя футболист на 65 милиона паунда, въпреки че плати за него само 28 милиона паунда през 2014 година. Ако Челси наистина желае да си върне Лукаку, то "сините" ще бъдат поставени на равни условия с всички останали потенциални купувачи.

Както става известно сега от източник, който е участвал в сделката с двегодишна давност между Челси и Евертън, лондонският клуб няма право за обратна покупка на Лукаку, макар че в хода на преговорите "карамелите" са изразили готовност да включват съответния пункт при занижени цени, с което да улеснят сделката.

Моуриньо обаче бил категорично против подобно нещо, смятайки че Лукаку никога няма да израсне до ниво, което ще му позволи да играе за Челси. Босовете се вслушали в мнението на португалеца, още повече, че клубът е планирал дългосрочно сътрудничество с Жозе и поради това нямало смисъл от включването на подобен пункт за играч, който не е интересен за мениджъра.

Така Челси пуснал Лукаку на "Гудисън Парк" за 28 милиона паунда, доброволно отказвайки се от каквито и да е задължения от страна на Евертън, за което сега може да съжалява. Евентуално връщане на Лукако на "Стамфорд Бридж" може скъпо да струва на Челси.

 

  Сподели
99