Клоп не гарантира титулярно място на Стъридж


Н. Гавазов

Клоп не гарантира титулярно място на Стъридж

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че нападателят Даниел Стъридж няма никакви гаранции за попадане в стартовия състав за дербито с Евертън в сряда вече. 26-годишният футболист бе признат за Играч на мача с Борнемут вчера, в който "червените" постигнаха победа с 2:1. Даниел се отличи в срещата с гол и асистенция и два пъти удари гредата.

На въпрос на журналисти, дали Стъридж си е гарантирал титулярното място с тази ярка игра, Клоп признава, че нито един футболист от неговия отбор няма гаранции за място в основния състав.

"При нас няма незаменими. Няма как да стане при мен, аз да гледам някой играч и да му кажа, че не мога да го оставя извън титулярния състав. Сам решавам като мениджър, дали ще играем с един, двама, трима или четирима нападатели", заяви Клоп.

"Вие си мислите, че играч сам може да донесе победата в мача? Той вкара гол, но това стана след подаване, не е ли така? Ние живеем на различни планети, ако си мислите, че сам можеш да спечелиш даден мач. Това е спорт, в който участват 11 човека на различни позиции. Вас ви интересува само един. Всички футболисти имаха принос за победата над Борнемут, така че вие ще ме питате едно и също за всеки играч? Виждам футбола като отборна игра. Получих удоволствие от играта на Даниел Стъридж, но не разбирам подобен род въпроси", заяви Клоп.

 

  Сподели
238