Ливърпул е напът да осъществи един от най-успешните си трансфери през това лято


Н. Гавазов

Ливърпул е напът да осъществи един от най-успешните си трансфери през това лято

Един от най-успешните трансфери на Ливърпул през това лято може да стане привличането на треньора по физическа подготовка на Байерн Мюнхен Андреас Корнмайер. През този сезон мърсисайдци се сблъскаха с огромно количество травми, като особено подозрителни са тези на задната повърхност на бедрото. Предполага се, че основната причина за това е липсата на физическа готовност на играчите към изискванията на стила на мениджъра Юрген Клоп.

Според немски и британски източници, мърсисайдският клуб възнамерява да се справи с тази ситуация с помощта на един от най-добрите специалисти в света по физическа подготовка на футболистите в лицето на 41-годишния Корнмайер, който през последните десет години се труди в баварския гранд.

Андреас е работил с Луис ван Гаал, Юп Хайнкес и Хосеп Гуардиола, но през лятото на "Алианц Арена" ще се случат поредните промени в треньорския щаб, което е накарало Корнмайер да вземе решение и да си тръгне от баварския гранд.

Съобщава се, че мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е възхитен от работата на своя сънародник, за когото се смята, че има голяма роля в спечелването на требъла от Байерн през 2013 година.

Корнмайер вече дал е дал съгласието си за трансфер в Ливърпул, където ще замени Райлънд Морганс, който напусна клуба преди четири месеца. Не по-малко важно за доктора е и това, че ще има възможност не само да работи в голям клуб, с големи амбиции, но и под ръководството на свой сънародник.

 

  Сподели
150