Венгер е изненадан от появата на Керъл


Н. Гавазов

Венгер е изненадан от появата на Керъл

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че появата на нападателя Анди Керъл в стартовия състав на Уест Хем е било голяма изненада за него. По-рано днес "артилеристите" влошиха и без това малките си шансове за титла, след като загубиха две точки на терена на "чуковете". Всичките три гола, включително два с глава, бяха дело на Керъл.

Мнозина специалисти определиха като безумие поставянето на ниския Давид Оспина на вратата на Арсенал в мача с Уест Хем, но Венгер не смята, че Чех е щял да се справи по-добре в дербито. И все пак французинът признава, че появата на Керъл е сюрприз за него.

"Изобщо не очаквах, че той ще започне в стартовия състав. Той игра в пет или шест последни мача. Винаги е добър във въздуха. Мисля, че при 2:0 ние престанахме да бъдем настойчиви. Проведохме добър мач, но постигнахме лош резултат. Ако погледнете головете, които допускаме през този сезон, ще видите, че те падат след удари извън пределите на наказателното поле. Така стана и сега. Това е нашето слабо място, което ни създава проблеми през целия сезон. Защо Оспина, а не Чех? Не е важно кой щеше да играе. След всеки допуснат гол започвате да задавате въпроси, защо не съм пуснал един или друг играч. Днес нямаше значение кой щеше да пази", заяви Венгер.

Французинът не пропусна да се оплаче и от съдийството. Мениджърът на Арсенал е убеден, че авторът на хеттрик е трябвали да получи втори жълт картон.

"Провървя му, че доигра мача, но това не означава, че ние трябва да допускаме голове, когато той е на терена. Трябва да следим своята си игра, тъй като нямаме сили да влияем на реферите. Въпреки това съм убеден, че му провървя да отърве изгонването", каза още мениджърът, който обаче отказа коментар на несправедливо отменения гол на "чуковете" и спорното второ попадение на своя тим.

 

  Сподели
96