Гуардиола иска осем нови в Манчестър Сити


Н. Гавазов

Гуардиола иска осем нови в Манчестър Сити

Бъдещият мениджър на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола възнамерява да извърши осем трансфера през лятото. Както е известно, още на 1 февруари "гражданите" официално обявиха, че след края на сезона Мануел Пелегрини ще отстъпи мястото си на Гуардиола. Оттогава Гуардиола взема активно участие във формирането на трансферните планове на своя нов клуб.

Както става известно от ESPN, Сити е готов е да похарчи около 300 милиона паунда за нови футболисти, като Гуардиола има пълна свобода при избора на играчи.

Съобщава се, че испанецът възнамерява да се заеме с укрепването на отбраната, която през този сезон е ахилесовата пета на "гражданите". Хосеп е готов да хвърли средства за привличането на 21-годишните защитници Джон Стоунс от Евертън и Емерик Лапорта от Атлетик.

Освен това, в сферата на интересите на испанеца се намира вратарят на Барселона Марк-Андре тер Щеген, както и централният полузащитник на Борусия Дортмунд Илкай Гюндоган.

Съобщава се, че Гуардола се интересува също така от двама флангови защитника, крило и дубльор на нападателя Серхио Агуеро.

 

  Сподели
288