Лестър нанесе загуба и на дебютанта Бенитес


И. Ангелов

Лестър нанесе загуба и на дебютанта Бенитес

Лестър Сити прие Нюкасъл Юнайтед в срещата си от поредния тридесети кръг на английската Висша лига. Днес при дебютната среща на новия наставник на гостите - Рафаел Бенитес, той загуби срещата от лидера в класирането с 1:0 благодарение на атрактивен гол от Шинджи Оказаки в първото полувреме.

Попадението дойде в 25-ата минута, когато при центриране Варди успя да свали топката към Оказаки, а неговият колега в атака със задна ножица от близо не остави шансове на вратаря. Момчетата на Рафаел Бенитес не създаваха опасности пред Шмайхел и домакините владееха спокойно инициативата.

Във второто полувреме в редиците на гостите се видя пробуждане, но отново липсваха точни удари към вратата на Лестър. С добро положение се отчете Марес в 69-ата минута, когато той можеше и да стреля от добра позиция, но потърси Шлуп и не се стигна до гол. 

В 81-ата минута при една от редките опасни атаки на гостите се стигна до удар на Сисоко и блокиране на удара от ръката на Морган, която не беше прилепена до тялото. Съдията обаче подмина ситуацията и така до повече голове не се стигна, а Лестър остана с 5 точки преднина на върха пред Тотнъм.

  Сподели
84