Нюкасъл обяви за назначаването на Бенитес


Н. Гавазов

Нюкасъл обяви за назначаването на Бенитес

Нюкасъл официално обяви за назначаването на Рафаел Бенитес за мениджър на отбора. Контрактът с бившия наставник на Ливърпул е за три години. По-рано днес клубът от "Сехнт Джеймсис Парк" прекрати сътрудничеството си със Стив Маккларън, под чието ръководство "свраките" се смъкнаха в зоната на изпадащите.

Нюкасъл не закъсня с назначаването на нов мениджър и няколко часа след съобщението за раздяла с бившия национален селекционер се появи и изявление за назначаването на Бенитес. Първият мач за Рафа на този пост ще е в понеделник, когато Нюкасъл се отправи на гости на лидера Лестър.

"Това е предизвикателство не само за мен и моите помощници, но и за играчите, клуба и феновете. Всички ние трябва да се съсредоточим върху главната задача, стояща пред отбора в остатъка от сезона. Именно поради това моля за подкрепа, за да изпълним поставената цел. Лично за мен тази крачка означава завръщане във Висшата лига и възможност да бъда по-близо до своя дом и семейство. Много се радвам за това", заяви Бенитес.

 

  Сподели
138