Арсенал без проблеми срещу Хъл (видео)


И. Ангелов

Арсенал без проблеми срещу Хъл (видео)

След като Хъл Сити успя да си издейства преиграване в петия кръг на ФА Къп от Арсенал на "Емирейтс Стейдиъм" при безголово равенство, днес "артилеристите" гостуваха на "Кингстън Комюникейшънс Стейдиъм" в Хъл за да победят с 4:0 своя противник благодарение на по два гола от Жиру и Уолкът.

Началото на срещата не бе добро за Арсенал, който се затрудняваше да захранва Жиру в атака, а освен това и Пер Мертезакер трябваше да напусне с травма срещата, като бе заменен в 33-ата минута от Монреал. В 41-ата минута при една грешка на Майлър в защита за домакините той върна топката без да гледа и намери Жиру, който направи резултата 1:0. Полувремето завърши с удар на Гибс в горната греда на вратата от далечна дистанция.

Втората част предложи опасности и пред вратата на гостите. В 65-ата минута при едно опасно центриране на Елмохамади, Рамзи се размина с това да си вкара и автогол. В 71-ата минута обаче Уолкът пое топката от ляво и центрира, топката се отклони от Мигуре, който опита да изчисти, и попадна отново в Жиру, който намери от близо втория си гол в мача - 2:0.

В 77-ата минута 3:0 оформи самия Уолкът когато Кембъл напредна без съпротива и пусна топката за хладнокръвен завършек на английския си колега. Второто си попадение Уолкът намери в 88-ата минута когато намерен от Иуоби той стреля от позиция в наказателното поле, кълбото се отклони от Брус и премина през Якупович за крайното 4:0.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
109