Лестър се подхлъзна срещу УБА


И. Ангелов

Лестър се подхлъзна срещу УБА

Лидерът във временното класиране на английската Висша лига - Лестър Сити, прие отбора на Уест Бромич Албиън на своя "Кинг Пауър Стейдиъм" за срещата от поредния двадесет и осми кръг на първенството. Днес обаче срещата завърши при 2:2, което поставя "лисиците" на 3 пункта от Тотнъм, който играе утре и може да застигне първенеца.

Гостите започнаха активно срещата и стигнаха до ранен гол когато Дарън Флетчър изведе Рондон в наказателното поле и бившият нападател на Зенит стреля ниско през Шмайхел за 1:0.

След ситуацията Лестър владееше повече и стигна до изравнителен гол в 30-ата минута чрез Дани Дринкуотър, който стреля от далечна дистанция и след като кълбото се отклони и заблуди Фостър резултатът стана 1:1. В 38-ата минута Варди получи възможност да стреля от близо и нацели горната греда. С последната атака за полувремето обаче Анди Кинг получи добро подаване от Марес и завърши спокойно за пълния обрат - 2:1.

В 50-ата минута отново УБА започна по-добре втората част с гол. Тук Крейг Гарднър вкара от статично положение по красив начин. В 58-ата минута отново гредата спаси гостите след удар с глава от Оказаки. Напрежението до края бе единствено върху гостите, но късметът и Фостър успяха да съхранят вратата от повече голове.

  Сподели
78