Венгер ще търси звезди в аматьорските лиги


Н. Гавазов

Венгер ще търси звезди в аматьорските лиги

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че иска да намери новия Джейми Варди и именно поради причина е привлякъл в клуба главата на скаутската служба на Лестър. През миналата седмица се разбра, че Бен Риглсворт е сменил "лисиците" с работа в лондонския клуб. Специалистът е известен с това, че успя да открие и подпише с таланти като Риад Марез и Нголо Канте.

Според Венгер, привличането на Бен ще позволи на клуба да търси талантливи играчи в долните дивизии на английския футбол.

"Искаме във всеки наш отдел да работят проверени специалисти и разбира се, скаутът на Лестър е в този списък. Привлякохме го заради професионалните му качества. Ако ме питате, дали искам да намеря следващия Джейми Варди, аз ще отговоря утвърдително на този въпрос. Ако скаут дойде при мен и ми каже, че е намерил играч с качества в аматьорския футбол, аз ще поема риска. Защото при аматьорите има много потенциални звезди. Те гледат мачовете от Шампионска лига и Висшата лига само по телевизора. Това развива у тях желание да се усъвършенстват", заяви Венгер.

 

  Сподели
142