Пелегрини обвини Клатенбърг


Н. Гавазов

Пелегрини обвини Клатенбърг

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини е на мнение, че решението на рефера Марк Клатенбърг да отсъди дузпа срещу "гражданите" е ключов момент в мача с Тотнъм. Именно благодарение на дузпата "шпорите" успяха да открият резултата на "Етихад" след почивката. Сити подобри играта си, възстанови равновесието, но в края на срещата допусна гол от Кристиан Ериксен. Въпреки това, Пелегрини смята за виновен арбитъра.

"Да, аз съм разстроен от резултата, защото играхме по-добре от Тотнъм. Те нямаха толкова много възможности за гол, докато не започнахме да рискуваме. Дузпата стана решаващ момент, тъй като до момента играта бе равностойна. За съжаление за нас, това е същият рефер, който позволи да ни вкарат два гола от засада. Това бе удар в гърба на Стърлинг, топката леко закачи лакътя и реферите нямаха право да вземат това решение", заяви Пелегрини.

"До този момент Тотнъм нямаше нито един удар срещу вратата. Джо Харт нямаше нито едно спасяване. Това абсолютно предреши съдбата на мача. Имахме нужда от трите точки. Всичко е наред що се отнася до духа на отбора. Продължаваме работата си", каза още чилиецът.

 

  Сподели
79