Челси с погром над Свраките


В. Мухарски

Челси с погром над Свраките

Челси записа разгромна победа с 5:1 над Нюкасъл в мач от 26-ия кръг на Висшата лига. Лошата новина за домакините обаче е контузията на Джон Тери, който беше принудително сменен още преди почивката. Все още не е ясно какво е неговото състояние, като не е изключено да пропусне първия осминафинален мач от Шампионска лига срещу ПСЖ.

След само 5 минути игра Челси поведе в резултата. Вилиан проби през центъра и с хубав пас изведе Коста, който веднага прокара топката покрай вратаря Робърт Елиът - 1:0. Три минути след това лондончани организираха страхотна контра, като топката стигна до Роландо Аарънс, който я подари на Педро. Испанският национал нахлу на скорост и с удар по земята удвои преднината на "сините".

В 16-ата минута Диего Коста финтира Колочини и даде отлично извеждащо за Вилиан, за когото не беше проблем да направи резултата класически - 3:0. В началото на второто полувреме имаше претенции от страна и на двата отбора за дузпи, но те не бяха уважени от главния съдия.

Четвъртото попадение за лондончани бе реализирано в 59-та минута на мача. Фабрегас пусна впечатляващ извеждащ пас към Педро Родригес, който надбяга защитата на Нюкасъл и изпрати топката във вратата на Роб Елиът. В 83-ата минута Траоре се разписа за 5:0, засичайки пас на Аспиликуета. В продължението на двубоя Андрос Таунзенд вкара почетния гол за "свраките" с удар покрай лявата греда на Куртоа.

В класирането Челси се изкачи на 12-то място с 33 точки, докато Нюкасъл отново е в зоната на изпадащите – 18-та позиция с 24 пункта.

  Сподели
161